Entegre Çevre Bilgi Sistemi

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI tarafından oluşturulmuştur.

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) online olarak hizmet veren bir sistemdir. Daha önceleri Çevre Görevlisi tarafından verilen İzin ve Lisans, Atık Gönderme, Atık Beyanı vb. işlemler artık ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) tarafından gerçekleştirilmektedir.

Çevre bilgi sistemi kullanıcılarının yeni sisteme aktarımı otomatik olarak gerçekleştirilmiştir. Çevre bilgi sisteminde üyeliği bulunan firma yetkilisinin daha sonra ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) de durumunu aktifleştirmesi gerekir. Bunun için de E – Devlet uygulaması üzerinden T.C. kimlik numarası ve E – Devlet şifresi ile giriş yapması gerekmektedir.

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) ‘ne Giriş

Sistem üzerinden T.C. kimlik numarası tanımlı olan firma yetkilisinin E – Devlet üzerinden sisteme giriş yapması gerekmektedir.

Firma yetkilisi istenen bilgileri doldurarak aktifleştirme işlemini yapar.

Firma yetkilisinin firma için işlem yapabilmesi T.C. kimlik numarasının ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS)’ne tanıtılması ile gerçekleşir.

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS)’nde karşılaşılan problemlerden biri mükerrer kaydı bulunan firmaların adrese Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) numarası ile girememesidir. Bunun için ALO 181 numarası aranmalı ve Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) için yetki istenmelidir. Firmanın aktifleştirme işlemi yapıldıktan sonra sistem üzerinden istenen işlem yapılabilir. Firma yetkilisinin değiştirilmesi işlemi için T.C. kimlik numarası ile birlikte yeni kişi sisteme atanabilmektedir.

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) ‘ne giriş yapabilmek için: https://ecbs.cevre.gov.tr lütfen tıklayınız…